Bagaimana untuk membuat lazat dan berperisa Batagor

bercakap tentang batagor, jam, kita ingat salah sebuah bandar Bandung Jawa Barat. Ya, makanan ringan yang enak dan lazat berasal dari bandar bandung. Mengikut isu-isu yang berbangkit, adaptasi ini batagor hidangan Indonesia dan Cina.

Dan untuk penyebaranya dirinya pada masa ini telah log masuk ke kawasan pedalaman di indonesia. Dengan Kuah kacang dan Kuah yang http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-es-krim-coklat.html menyelerakan membuat hidangan ini banyak orang suka batagor. Dan bahan-bahan asas daging ikan mackerel batagor dan adunan tepung ubi dan sayur-sayuran minyak untuk menggoreng.

Well, biasanya bijirin batagor disediakan peniaga di dataran batagor jalan, atau di mana-mana hiburan. Bagi anda yang ingin tahu bagaimana untuk membuat batagor, tidak lama lagi anda http://buletinresep.blogspot.com/2015/07/resep-sop-buntut-sapi.html menyediakan bahan-bahan yang memerlukan. Menyemak denda, inilah resipi.

Bahan-bahan yang berada di dalam Kumpulan:

gr tepung 200 ubi kayu
filet ikan mackerel 200 gr. Jika ada melihat sudah gilling licin
ais air 1/2 gelas
10 keping tahu kulit
Pau Cina kulit 10 keping
daging Meatball 10 keping, dipotong mengikut inginan anda.
1 batang jagung yang hijau bawang, potong halus

Perasa di Puri tersebut:

4 ulas bawang putih
1 sudu teh garam
gula 1 sudu teh zarah
coklat gula 60 Gr.
Bahasa lime daun, dihiris nipis 2 helaian tanpa tulang
3 camca besar sos tomato
sos cili 3 camca besar
lada merah kerinting 5 keping
4 ulas bawang putih
rebus air 1/2 gelas
1 limau nipis, jus dan makan sendik Simpan ke bekas jus oren.
Kacang tanah: 200 gr kacang tanah goreng, pastikan tidak overcook

Berikut adalah cara untuk membuat Batagor:

Mula-mula mengambil daging ikan kembung dan mengumpul semua bahan perasa, ais air yang lancar, dihiris scallions dan cornstarch/ubi kayu. Kacau dan Asingkan adunan kepada 2 bahagian.
Maka memberi kandungan adunan pertama ke dalam perkongsian. Untuk di isi ke dalam kulit pangis. kemudian lipat.
GORENG doh sehingga semua dimasak, kuning biasanya berwarna agak Disamak.
Jika ia telah dimasak, angkat dan longkang. Potong buah mengikut rasa.

Kacang tanah:

Mula-mula, ambil kacang tanah itu dan kemudian mempuri. Air jus limau nipis dan limau Bahasa lakukan tidak dalam campuran ke dalam bahan perasa yang halus.
Sediakan kuali dan Panaskan perasa yang halus hingga benar-benar mendidih. Agar tebal adunan perlu kacau sentiasa.
Masa itu Tambah lemon jus limau dan Bahasa lime daun dan kacau sehingga diagihkan sama rata. Mengangkat dengan kacang tanah dan menyimpannya ke dalam bekas.
Bagi persembahan, mengambil kacang-tanah dengan sayur-sayuran sudu kemudian tuangkan atas batagor sudah pada plat.
Hidangan siap, batagor yang sedia untuk berkhidmat.

Jadi rasanya kegurihannya, lebih baik anda akan menikmati batagor masih hangat. Jadi, nasib baik dan menikmati.