Resipi sambal mangga muda.

Resipi sambal mangga muda. Buat masa ini kami akan posting Papar atau menambah pelbagai perasa resipi sebelum ibu dan wanita semua, bahan utama adalah muda kerana http://buletinresep.blogspot.com/2015/11/resep-bakwan-jagung.html bahan-bahan utama Mangga. Pasti Tempahan sudah tahu akan sambal mangga yang lazat dan segar, sila semak kursus:) Apabila sama Ya Sila Cari lain resepi di blog ini yang tahu ada yang sesuai untuk masak hari ini.

Sos cili mangga, asem Asam pedas-itulah rasa tipikal yang emang benar-benar memaksa terutamanya apabila dinikamti plat beras dengan hiasannya adalah dengan ikan goreng atau ikan panggang... wah boleh lupa http://buletinresep.blogspot.com/2015/11/resep-pisang-goreng-madu.html Bilakah ia telah menghabiskan 2 pinggan. OIA jika anda mahu lagi, sebelum ini kami paparkan juga resipi sos cili hijau (sila lihat ya..!). Baik yuk kita dikupas daripada saham resipi bagaimana untuk membuat sambal mangga

Bahan-bahan

buah mangga 1 (manis harum/indramayu)
1 sudu besar minyak masak


Bahan perasa dan tradisional

3 cili merah besar
9 cili merah
1 sudu teh udang tampal digoreng/panggang
bawang putih 1 cengkih
½ sudu teh garam
gula 1 sudu besar zarah


Cara-cara membuat sambal mangga

Menyediakan bahan-bahan: Potong menjadi kepingan kira-kira saiz mangga dengan 1 Matchstick
Ulek semua herba, cili, pes udang, garam dan gula perang hingga licin (mengikut rasa)
Masukkan mangga, kacau sekali-sekala sambil diulek.
Akhir sekali, tambah minyak masak. Kacau sehingga diadun
Sedia dihidangkan dengan hidangan sampingan kegemaran


Serta perubahan anda (masa lain boleh digunakan), tambah kacang tanah GORENG yang telah dihancurkan sebelumnya atau ulek kasar. Semoga berjaya dengan resepi sambal mangga dan menikmati rasa adalah begitu menggoda... maknyusss...