Lapisan kek resepi Rainbow ubi kayu lembut dan Tasty

Lapisan ubi kayu resepi kek Pelangi atau Pelangi yang lembut dan baik, kemudian boleh dinikmati dengan seorang yang sungguh menggoda cincang kelapa yang dicampur sedikit garam Biar saya rasanya lebih baik.

Itulah yang terbaru dari resipi repep info Kemaskini-an yang membawa resipi kek yang menggunakan bahan-bahan asas dalam bentuk Futuro atau ubi kayu. Kelihatan menarik akan menjadikan http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-bola-bola-mie.html

anak-anak suka, tetapi jika borang asal disajikan rebus atau ubi kayu goreng bukanlah semestinya mereka seperti. Apabila kek sudah penjelmaan semula daripada ubi kayu yang diproses menjadi lapisan kek warna sukukata tersebut.

f:id:usanto:20151201230644j:plain

Kek lapis ubi kayu ini selain makanan ringan yang berkhasiat buat keluarga layak juga apabila dijadikan masa yang indah untuk Mesyuarat keluarga atau arisan lain. Wajahnya yang menarik adalah http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-jus-alpukat.html sesungguhnya tidak kurang berdaya saing dengan lapis surabaya. Ingin membuatnya sendiri? OK dech, jika Ya Sila baca terlebih dahulu dan kemudian berkata, resepi dan cara-cara membuat kek ubi kayu lapisan Pelangi di sini, siapa yang tahu esok mahu sesiapa arisan.

Bahan-bahan yang diperlukan:

1 kilogram Futuro atau ubi kayu, Kupas kulit, bersih dan memarut
1 paket serbuk gelatin warna putih, jenama terpulang:)
300 ml santan
150 g zarah gula
Makanan mewarna (merah, kuning dan hijau) atau secukup rasa


Menambah nilai bahan-bahan (Campurkan, broiled jadi salah satu):

meliputi 100 gram dikupas, parut kelapa
½ sudu teh garam


Bagaimana untuk membuat lapisan kek ubi kayu

Jus ubi kayu yang pertama yang telah dihiris, ketepikan
Menyediakan penaik kira-kira 20 sentimeter saiz segi empat tepat, berus dengan minyak untuk mengelakkan melekat
Menggabungkan gelatin, gula dan santan, Gaul, tambah dengan ubi kayu parut, kacau sekali lagi sehingga benar-benar rata
Bagi rata adunan ke dalam 3, tiga bahagian menggunakan kontena, beri pewarna makanan.
Tuangkan ke dalam baking hidangan 1 keping pertama, kukus sehingga masak
Teruskan ke lapisan kedua dan ketiga, satu demi satu dan kukus
Setelah semua adunan masuk ke dalam baking pan (di atas), kukus sekali lagi sehingga benar-benar masak, mengangkat kemudian berehat
Potong mengikut rasa dan Tabur dengan menambah bahan-bahan


Daripada ubi kayu yang mungkin telah mula menjadi makanan forgettable. Perayaan lebih murah tetapi masih enak dan menarik penampilan, Mudah-mudahan ubi kayu lapisan kek resipi ini bermanfaat. Tahniah untuk mencuba...